După ce guști o singură dată acest Pumpkin Oreo Cheesecake, vei tânji după gustul de toamnă în fiecare anotimp.

 

TIMP DE PREPARARE: 20 minutepumpkin2
TIMP DE GĂTIRE: 65 minute
TOTAL: 1 oră și 25 minute

 

INGREDIENTE

Crustă
24 biscuiți Oreo zdrobiți la blender
1/4 cană de unt topit
Blatul din cremă de brânză
3 pachețele de cremă de brânză
3/4 cană de zahăr
3 ouă
1 gălbenuș de ou
1 lingură de suc de lămâie
1 linguriță de esență de vanilie
1/4 cană de smântână
Cremă de dovleac
200g piure de dovleac
1 linguriță de scorțișoară
1/4 linguriță de cuișoare
1/4 linguriță de nucșoară
Topping
300g smântână
2 linguri de zahăr
10 biscuiți oreo zdrobiți
80g de ciocolată topită
1/2 linguriță ulei

INSTRUCȚIUNI

Încălzește cuptorul la 180 grade și pune o tavă subțire cu apă pe cel mai jos grătar al cuptorului. Între timp pregătești prăjitura.

Pentru crustă, pune într-un bol (sau mixer) Oreo zdrobiți, untul topit și amestecă până se devine cremos. Intr-o tavă, puneți hârtie de copt, turnați amestecul și presați până când stratul devine egal.

Pentru blatul din cremă de brânză, pune crema de brânză și zahărul într-un bol și amestecă cu mixerul până se omogenizează, apoi adaugă ouăle pe rând, la 30 secunde, apoi adaugă și gălbenușul de ou, în timp ce amesteci cu mixerul. Adaugă smântâna, sucul de lămâie și esența de vanilie. Pune 1/2 din compoziție în tavă peste crusta de oreo. Pune în congelator cât timp pregătești crema de dovleac.

Pentru crema de dovleac, adaugi în blender piureul de dovleac, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și crema de brânză pe care ai păstrat-o de la compoziția pentru blatul de brânză. Amestecă-le bine în blender și pune compoziția în tavă, peste crema de brânză.

Pentru coacere, pune tava la cuptor în tava cu apă și las-o timp de 55-60 minute, până când marginile sunt coapte iar interiorul puțin moale.pumpkin4

Pentru racire, oprește focul cuptorului și lasă ușa cuptorului puțin deschisă, timp de 60 minute.

Dupa 60 minute, scoate prăjitura pe un grătar și las-o 2-3 ore până s-a răcit complet. Las-o la frigider încă 2 ore.

Pentru topping, amestecă smântâna și zahărul până devine pufoasă. Întinde compoziția pe prăjitură, apoi pesară biscuiți oreo zdrobiți.

Topește ciocolată la cuptorul cu microunde sau pe aragaz într-un vas, amestecă cu puțin ulei, pune compoziția într-o punguță, taie un colțișor al punguței și toarnă peste prăjitură, în zig-zag.

Poftă bună!

 

pumpkin3

 

Categories: Desert