Ingrediente:15628760856_8c3fafa3f6_c

  • 1 ½ cană făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • ½ linuguriță praf de copt
  • ½ unt
  • 1 cană zahăr
  • 2 ouă
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • ½ cană iaurt grecesc
  • 2 piersici foliate
  • 150-200 gr. coacăze
  • 1 linugură zahăr granulat

 

 

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 grade, cu un grătar pe mijloc. Unge cu unt o tigaie, pune o hârtie de copt și unge-o și pe aceasta cu unt.
  2. Amestecă într-un bol făina, praful de copt și bicarbonatul, într-un bol mediu.
  3. În alt bol amestecă untul, zahărul și cele doua ouă, până devine pufos. Adaugă vanilia și iaurtul grecesc și amestecă până se omogenizează.
  4. Adaugă amestecul din primul bol până se omogenizează, apoi pune compoziția în tigaie.
  5. Ornează cu feliile de piersici și coacăzele și presară zahărul granulat peste fructe.
  6. Lasă tigaia la cuptor până când aluatul devine auriu sau testați cu o scobitoare.
  7. Când s-a copt prajitura, lasă-o să se răcească. După ce s-a răcit aproximativ 40 minute, scoate tortul din tigaie.

Poftă bună!

15653298932_4e254c7119_z

Categories: Desert