Ingrediente:
- 1 ½ cană făină
- 1 linguriță bicarbonat
- ½ linuguriță praf de copt
- ½ unt
- 1 cană zahăr
- 2 ouă
- ½ linguriță extract de vanilie
- ½ cană iaurt grecesc
- 2 piersici foliate
- 150-200 gr. coacăze
- 1 linugură zahăr granulat
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 180 grade, cu un grătar pe mijloc. Unge cu unt o tigaie, pune o hârtie de copt și unge-o și pe aceasta cu unt.
- Amestecă într-un bol făina, praful de copt și bicarbonatul, într-un bol mediu.
- În alt bol amestecă untul, zahărul și cele doua ouă, până devine pufos. Adaugă vanilia și iaurtul grecesc și amestecă până se omogenizează.
- Adaugă amestecul din primul bol până se omogenizează, apoi pune compoziția în tigaie.
- Ornează cu feliile de piersici și coacăzele și presară zahărul granulat peste fructe.
- Lasă tigaia la cuptor până când aluatul devine auriu sau testați cu o scobitoare.
- Când s-a copt prajitura, lasă-o să se răcească. După ce s-a răcit aproximativ 40 minute, scoate tortul din tigaie.
Poftă bună!