1387010814

Ingrediente:

  • 5 ouă mari
  • 6 linguri de zahăr granulat
  • 1 cană și jumătate de alune de pădure
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2 lingurițe praf de copt1418882201_5
  • 200 gr unt nesărat
  • 1 cană și jumătate fulgi de ciocolată
  • 7 linuguri de Nutella
  • 1 cană de folii de  napolitane zdrobite
  • 10 bomboane Ferrero Rocher
  • 1 cană de alune de pădure măcinate

 

 

Mod de preparare:

Amestecă ouăle și zahărul până când compoziția devine pufoasă.

Într-un vas pune făina, cacaoa, praful de copt  și alunele macinate și amestecă-le.

Cu o spatulă, amestecă ușor, cât să rămână încă pufos, prima compoziție cu cea de-a II-a compozitie.

Unge o tavă cu unt și adaugă aluatul rezultat.

Lasă tava la cuptor la 190 grade  pentru aproximativ 40 minute.

Scoate blatul de la cuptor și lasă-l să se răcească pentru câteva minute.

Prepararea cremei:

Dizolvă ciocolata- la microunde sau într-un bol pus într-un vas cu apă fierbinte.

Combină ciocolata topită cu untul și Nutella.

Taie blatul în 3 straturi și zdrobește în bucățele mici folia de  napolitană.

Pune crema pe fiecare strat de blat și presară napolitana zdrobită.

Acoperă tot aluatul cu cremă, pune bomboanele Ferrero Rocher în cerc și ornează în laterale cu alunele măcinate.

 

Poftă bună!

1

1418882201

1418882201_5

 

Categories: Uncategorized