- 1 ½ cană făină,
- 1 cană ovăz integral râșnit sau dat prin robotul de bucătărie,
1 tsp praf de copt, - 5 linguri zahăr pudră,
1 ½ cană coacăze, - 5 linguri cană ulei,
- 1 ou,
- ½ pachet unt sau 1 yoghurt,
- ¼ cană coajă rasă de lămâie.
Topping:
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 linguriță zahăr pudră
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 180˚C și pune o tavă pentru brioșe cu hârtie de copt în găurile pentru brioșe.
- Adaugă într-un bol făina, ovăzul, praful de copt și amestecă.
- Adaugă cocăzele și amestecă din nou.
- Într-un alt vas pune uleiul, ouăle, untul/iaurtul, amestecă-le și toarnă câte puțin peste amestecul din primul bol până devine o cocă moale.
- Împarte aluatul în 6,8,12 (cate cupe ai in tavă), pune-l în tava de copt și lasă-l la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute.
- După ce le-ai scos din cuptor, toarnă zeama de lămâie și zahăr pudră.
Poftă bună!