Ingrediente:
- 350g brânză de vaci
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingură zahăr vanilat
- 2 ouă
- 200g făină
- ulei pentru prăjit
- 1 linguriță plină de coajă rasă de portocale
Pentru servit:
- Dulceață
- Smântână
Mod de preparare:
- Se amestecă într-un vas: branza, ouăle, sarea, coaja de portocală și zahărul.
- Se amestecă făina cu praful de copt, apoi o adaugăm treptat aluatului de papanasi și se amestecă până se obține un aluat moale dar manevrabil.
- Împărțiți aluatul în 5, iar pentru fiecare papanaș le împărțiți în felul următor:
* o jumatate pentru inelul de la baza
* 1/3 din a doua jumatate pentru bilă
- După porționare, se modelează inelele cu mâna
- Se pun papanașii în ulei încins ( dacă uleiul este prea încins, papanașii se vor arde la exterior și vor rămâne cruzi în interior)
- După prajire, se ansamblează fiecare papanaș, se pun 2 linguri de smântană și 2 linguri de dulceață și se consumă calzi.
Poftă bună!