Ingrediente:

  • 350g brânză de vaci
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 200g făină
  • ulei pentru prăjit
  • 1 linguriță plină de coajă rasă de portocale

Pentru servit:

  • Dulceață
  • Smântână

 

Mod de preparare:

  • Se amestecă într-un vas: branza, ouăle, sarea, coaja de portocală și zahărul.
  • Se amestecă făina cu praful de copt, apoi o adaugăm treptat aluatului de papanasi și se amestecă până se obține un aluat moale dar manevrabil.
  • Împărțiți aluatul în 5, iar pentru fiecare papanaș le împărțiți în felul următor:

* o jumatate pentru inelul de la baza
* 1/3 din a doua jumatate pentru bilă

  • După porționare, se modelează inelele cu mâna
  • Se pun papanașii în ulei încins ( dacă uleiul este prea încins, papanașii se vor arde la exterior și vor rămâne cruzi în interior)
  • După prajire, se ansamblează fiecare papanaș, se pun 2 linguri de smântană și 2 linguri de dulceață și se consumă calzi.

Poftă bună!

papanasi3

Categories: Desert