Ingrediente:
- 8 căni de suc de mere sau cidru
- Un sfert de cană zahăr brun
- 6 baton de scortisoară
- 1 linguriță cuișoare întregi
- Oricare alte condimente
- 2-3 lingurițe de coajă de portocală rasă
- “căni din mere”
Mod de preparare:
- Într-o cratiță mare amestecați sucul de mere/cidru și zahărul brun .
- Faceți un “sac” de condimente dintr-un tifon de bumbac și îl umpleți cu scorțișoară, cuișoare, coaja de portocală și alte condimente preferențialie după gust. Aduceți colțurile tifonului împreună și legați-le.
- Adăugați sacul de condimente în cratița cu amestecul de suc de mere/cidru.
- Lasați la fiert până clocotește apoi dați ochiul aragazului la minim, acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute.
- Scobiți 6 mere în formă de cană.
- Scoateți sacul de condimente și aruncați-l .
- Turnați compoziția în merele scobite, ornați cu batoane de scorțișoară și bucăți de portocală sau măr și aveți o băutură caldă, deliciosă pentru sezonul rece.