Ingrediente:

  • 8 căni de suc de mere sau cidru
  • Un sfert de cană zahăr brun
  • 6 baton de scortisoară
  • 1 linguriță cuișoare întregi
  • Oricare alte condimente
  • 2-3 lingurițe de coajă de portocală rasă
  • “căni din mere”

 

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță mare amestecați sucul de mere/cidru și zahărul brun .
  2. Faceți un “sac” de condimente dintr-un tifon de bumbac și îl umpleți cu scorțișoară, cuișoare, coaja de portocală și alte condimente preferențialie după gust. Aduceți colțurile tifonului împreună și legați-le.
  3. Adăugați sacul de condimente  în cratița cu amestecul de suc de mere/cidru.
  4. Lasați la fiert până clocotește apoi dați ochiul aragazului la minim, acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute.
  5. Scobiți 6 mere în formă de cană.
  6. Scoateți sacul de condimente și aruncați-l .
  7. Turnați compoziția în merele scobite, ornați cu batoane de scorțișoară și bucăți de portocală sau măr și aveți o băutură caldă, deliciosă pentru sezonul rece.
 hotdrink4