Pentru pui:
4 piepți de pui, fără os, tăiați cubulețe
4 linugri de pudra curry
1 linguriță sare
1 linguriță de ulei
1 cană de smântână
Pentru orez:
2 căni de orez basmati
4 căni de apă
2 lingurițe de condiment delikat cu gust de găină
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
Orezul:
Clătește orezul doar o singură dată.
Adaugă orezul, apa, condimentul delikat, sarea și piperul, într-o oală medie, la foc mare.
Când apa clocotește, acoperă oala și dă focul la minim și amestecă pentru 25 minute.
Oprește focul și lasă-l să se așeze. NU ridica capacul!
Puiul:
Într-un bol pune cubulețele de pui și adaugă pudra curry și sarea până sunt acoperite bine.
Încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu spre mare.
Adaugă puiul și lasă-l aproximativ 7-8 minute până când se maronește pe toate parțile.
Adaugă smântâna, lasă focul la nivelul mediu spre mic și amestecă pentru 13-15 minute.
Pune orezul pe un platou, adaugă puiul deasupra și toarnă sosul de la pui.
Poți orna cu coriandru.
Poftă bună!