Sunt exceptionale, extrem de simplu de facut iar aluatul mi-a placut atat de mult ( este foarte asemanator aluatului foietat) incat, de acum inainte, o sa inlocuiesc aluatul foietat din comert cu aceasta minune de aluat.
Preparare:
- Aluat Mixam untul moale cu branza de vaci foarte bine scursa pana obtinem un aluat omogen.
- Amestecam faina cu sarea si o adaugam treptat aluatului de unt si branza.
- Mixam sau framantam pana o inglobam perfect in aluat.
- Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios. Il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.
Umplutura:
- Tocam ceapa foarte marunt sau cel mai bine o dam prin razatoare si o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
- Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet ( cca 10-15 minute). La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata. Daca observam ca exista inca lichid in tigaie, punem carnea la scurs intr-o strecuratoare.
- Dupa ce s-a scurs si s-a racit putin, o punem in robot si o mixam 1-2 minute. Pasul acesta nu este obligatoriu decat daca dorim sa avem o umplutura cu o granulatie mai fina.
- Amestecam carnea tocata cu 1 ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se racesca complet.
- Intindem aluatul, pe masa de lucru pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 0,3 -0,5 cm.
- Decupam cerculete de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem cate o lingurita plina de umplutura in mijlocul fiecarui cerc iar peste umplutura asezam un alt cerculet de aluat.
- Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli asa ca am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculet pe care l-am pozitionat in micul aparat, l-am umplut cu 1 lingurita de carne tocata si apoi i-am sigilat marginile.
- Asezam pateurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obtinut din galbenusul de ou si lapte si le pudram cu mac, susan sau cascaval ras ( mami cu cascaval le-a facut).
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute sau pana cand suprafata devine aurie. Le servim calde sau reci.