Orez cu ciuperci, de post
Ingrediente:
– 3/4 cană orez
– 2 jumătăți căni apa (aceeași cana ptr. măsurat) sau supa de zarzavaturi
– 2-3 legături de ceapa verde
– 1 legătura de mărar
– 300 gr. ciuperci
– 2-3 caței de usturoi
– boia de ardei dulce/iute după gust
– sare
– piper
Preparare:
Se spăla și se curăță și se taie ciupercile. Se pune supa de zarzavat (apa) la fiert și când începe sa dea în clocot se pune orezul și se da la foc mic.
Separat într-o tigaie se prăjește ceapa tocată mărunt (2-3 minute) și se adăuga ciupercile tăiate felii sau fâșii și se călesc bine. Se adăuga sare, piper și boia după gust și 2-3 caței de usturoi. In loc de boia se poate adăuga și pasta de ardei capia.
După ce este gata se amestecă cu orezul fiert și se servește ca atare, cald sau la temperatura camerei.
O masa delicioasa este gata!
Timp de preparare: 30 minute
Complexitate: redusa