Ingrediente:
- 600g orez
- 2.2 litri apă
- 50ml ulei
- 1 ceapă
- 1 borcan mazare congelată
- 1 pungă morcovi mici
- mărar
- oregano
- piper
- sare
Mod de preparare:
Orezul se spală în 2-3 ape.
Ceapa tocată se căleste în ulei.
Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă peste ea orezul scurs de apă, se lasă 3-5 minute la foc mic apoi se adaugă peste orez mazarea și morcovii decongelate și spălate.
Peste orezul cu legume se adaugă sare și apă.
Orezul cu legume se fierbe la foc mic până când orezul se umflă și absoarbe aproape toată apa.
Se ia orezul de pe foc și de condimentează cu oregano urcat, piper măcinat, sare după gust și frunzele de la 2 legături medii de mărar.
Se acoperă cu un capac și se lasă 10-20 minute să se odihnească și să absoarbă restul de apă.