1 prăjitură muşuroi de cârtiţă

  • 1 cutie muşuroi de cârtiţă Dr. Oetker
  • 450ml lapte
  • 3 banane
  • 50g margarină
  • 2 ouă

 

În cutia pentru muşuroi de cârtiţă de la Dr. Oetker veţi găsi 3 plicuri:

  1. unul cu praf pentru blat (220g),
  2. unul cu praf pentru cremă (100g) şi
  3. un plic ce conţine fulgi de ciocolată (30g),

La toate acestea se mai adaugă ouă, lapte, margarină şi banane pentru a rezulta o prăjitură absolut delicioasă.

Pregătirea şi coacerea aluatului

Punem într-un bol praful pentru blat, margarina, cele 2 ouă şi 3 linguri de lapte, se amestecă uşor ingredientele până când praful se umezeşte apoi se amestecă timp de 3 minute la viteza maximă a mixerului.

Se coace blatul într-o tavă rotundă  tapetată cu margarină şi cacao (sau făină) se toarnă aluatul pentru blat şi se coace în cuptorul încins la 160-180 grade Celsius pentru 30-35 de minute.

Blatul se lasă la răcit afară din cuptor 20-30 de minute, apoi trecem la scobirea lui. Se aşează blatul pe un platou, se trasează un cerc în interiorul blatului la distanţă de cca 1 cm de margine şi se scobeşte blatul spre interiorul cercului, astfel încât să obţineţi o cavitate de cca 1 cm adâncime. Partea din blat care a fost îndepărtată se fărâmiţează şi se păstrează într-un alt vas.

Bananele se curăţă şi se taie longitudinal în 2, apoi se aşează în cavitatea blatului cu partea plată în jos (ca în imagine).

Crema şi asamblarea tortului

Crema pentru muşuroiul de cârtiţă trebuie făcută după ce au fost puse bananele, dacă o faceţi înainte riscaţi să se întărească prea tare şi să nu o mai puteţi modela.

Într-un vas, se pune mix-ul pentru cremă care se amestecă bine cu 400ml de lapte până când se ontine o cremă tare (3-5 minute cu mixerul la treapta mare de viteză). Peste cremă se adaugă fulgii de ciocolată care se încorporează uşor folosind o lingură.

Cremă astfel obţinută se aşează peste banane şi se aranjează sub forma unei cupole. Peste cremă se presară firimiturile de blat. Încercaţi să acoperiţi toate zonele astfel încât crema să nu mai fie vizibilă.

Daţi prăjitura muşuroi de cârtiţă la frigider pentru minim 2 ore, apoi serviţi-o cu încredere, pentru că este absolut delicioasă.

Categories: Uncategorized