Maslinele sunt un aliment de bază în dieta mediteraneană, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Datorită nutrienților importanți pe care măslinele îi conțin, acestea contribuie la mentinerea stării de sănătate prin proprietățile esențiale bunei functionări a organismului.

1.Combaterea inflamțiilor în corp

 Grăsimile mononesaturate și vitamina E din măsline sunt un adevărat cocktail de eliminare și prevenire a inflamațiilor în corp, ceea ce înseamnă că acest aliment poate ajuta la combaterea simptomelor bolilor inflamatorii, precum osteoartrita, artrita reumatoidă sau astmul.

 2.Facilitarea pierderii în greutate

Înlocuirea grăsimilor saturate din dietă cu cele mononesaturate (din masline) facilitează pierderea în greutate, potrivit specialiștilor. În urma unor studii de specialitate, cercetătorii au descoperit că uleiul din măsline descompune grăsimile din celulele grase, reducând astfel țesutul adipos de la nivelul abdomenului și rezistența la insulină.

3.Menținerea sănătății părului și a pielii

Măslinele negre sunt bogate în acizi grași și antioxidanți care hrănesc, hidratează și protejează pielea și părul (vitamina E contribuie cel mai mult la acest efect benefic). Tocmai din acest motiv, uleiul de măsline este inclus în numeroase tratamente de înfrumusețare și considerat un agent nutritiv și hidratant excelent.

4.Controlul alergiilor

 Noile cercetări vorbesc despre impactul pozitiv direct al proprietăților antiinflamatorii deținute de măsline asupra alergiilor. Extractele din măsline acționează similar cu medicamentele antihistaminice la nivelul celular, potrivit unor experimente de laborator.

5.Asigurarea aportului zilnic optim de micronutrienți

Măslinele furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc. Mai mult decât atât, sunt surse alimentare prețioase al complexului de vitamine B.

ingrediente-pasta-de-masline-negre

 

 

Categories: Uncategorized