Ingrediente:

Pentru pui:

  • 1 piet de pui fără os, tăiat în două bucăți
  • 1 1/2 linguriță  ulei de măsline
  • 3 linugurițe zeamă de lămâie
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță praf de usturoi sau un cățel de usturoichickenkebab-7
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru orez:

  • 2 căni sau cupe de orez basmati, clătit
  • 2 căni de apă
  • 1 ceapă mică, tăiată felii sau cubulețe
  • 1 1/2 lingură ulei
  • 2 linguri de bulion
  • 1/4 linguriță sare

Pentru tzatziki:

  • 1 iaurt grecesc
  • 1/2 cupă de castravete ras
  • 1 1/2 linuguriță zeamă de lămâie
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 1/2 usturoi ( praf sau întreg)

Pentru salata de castraveți:

  • 1 castravete mare
  • 1/4 cupă ceapă tăiată felii
  • 1 1/2 lingurițe mărar mărunțit
  • 1 1/2 linuguriță zeamă de lămâie
  • 1 1/2 linuguriță ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de sare

feature-chickenkebab-1

 

Marinare pui:

  1. Adaugă într-un bol toate ingredientele, mai puțin puiul.
  2. Taie puiul cubulețe
  3. Adaugă puiul și asigură-te că este acoperit complet cu sosul marinat
  4. Pune-l în frigider si lasă-l la marinat minim o oră.

Sos tzatziki:

  1. Pune castraveții rași într-o sită deasupra unui bol mic.
  2. Adaugă sarea și lasa-i să se așeze pentru 10 minute.
  3. Pasează-i până se scurge toată zeama în bol.
  4. Adaugă iaurtul, zeama de lămâie și usturoiul
  5. Adaugă castravetele stors și amestecă.
  6. Pune-l la frigider până ești gata de masă.

Salata de castraveți:chickenkebab-5

  1. Curăță castravetele și taie-l pe jumătate, pe lung.
  2. Folosește o lingură să cureți mijlocul castravetelui de semințe.
  3. Taie castravetele în felii micuțe ( pe lat)
  4. Amestecă castraveții cu ceapa feliată, lămâie, ulei de măsline și sare.

Orez:

  1. Încălzește uleiul într-o oală cu capac, la foc mediu spre mare.
  2. Adaugă ceapa și las-o până devine transparentă (4-5 minute).
  3. Adaugă orezul și amestecă pentru a acoperi orezul cu uleiul și ceapă.
  4. Adaugă apă și dă focul mai tare
  5. Adaugă bulionul și sarea și amestecă
  6. Când fierbe, dă focul la nivelul cel mai mic, acoperă și lasă-l la fiert încă 15 minute.
  7. Oprește focul și lasă orezul să se așeze pentru 10 minute.

Frigărui de pui:

  1. Încălzește cuptorul sau un grătar.
  2. Asigură-te că frigăruile sunt îmbibate cu apă cel puțin 30 minute, dacă folosești frigărui de lemn.
  3. Pune cubulețele de pui marinat, asigură-te că nu sunt prea aglomerate pe bețele de frigărui.
  4. Pune puțin ulei pe grătar ca să nu se lipeasă frigăruile.
  5. Lasă-le 8-10 minute pe o parte, întoarce-le și lasă-le încă 8-10 minute și pe cealaltă parte.

Poftă bună!

Categories: Uncategorized