File de anșoa este descoperit recent ca fiind ingredientul secret al tuturor bucătarilor renumiți. Acestia folosesc deseori acest preparat pentru a amplifica aromele mncărurilor.
- Adaugă anșoa în sosuri
Sosurile sunt cele mai simple preparate cu care nu vei da greș. Pasează anșoa și adaugă pasta în sosuri cu legume, în creme de branză sau sosuri pentru paste.
- Combina ansoa cu alte tipuri de pește
Dacă ești deja fan al preparatelor cu sau din pește, fructe de mare sau crustacee, atunci anșoa este o alegere inspirată. Încearcă anșoa în combinație cu ton sau creveți, în dressingul pentru salata sau, de ce nu, în garnitura pe care o servești lângă un pește la grătar.
- Folosește Adauga ansoa ca ingredient principal
Pune fileuri întregi în salate pentru o aromă intensă. Se potrivesc perfect în salate cu roșii, capere sau măsline. Ține însă cont de faptul că anșoa din conservă sunt foarte sărate, așa că nu mai e nevoie să adaugi sare.
Poți încerca bruschete cu anșoa ca ingredient principal. Usucă painea unsă cu usturoi și ule, adaugă fileurile de anșoa și ai cele mai delicioase bruschete.
Spor la gătit!