Drob de miel

Ingrediente

– măruntaie de miel: inima, splina, ficat, rinichi, plămâni
– o mana, doua ciuperci (optional)
– 2-3 cepe uscate
– câteva legături de ceapa verde
– 1-2 legături de usturoi verde
– loboda frageda, mărar si pătrunjel
– 2 oua
– 2 linguri unt
– sare, piper

Preparare

Măruntaiele (si ciupercile, dacă sunt) se spală bine si se opăresc iute in apa clocotita sărata pentru ca sa se strângă. Se pun apoi la fiert, in apa rece, putin sărata, vreo 20 de minute de la primul clocot.
Se scot, se scurg bine si se lasă sa se răcească, apoi se toaca, din cuțit, cât mai mărunt.

Se toaca si ceapa uscata, se pune la călit in unt, dar numai atât cât sa isi schimbe culoarea. Se stinge cu putina apa si se adaugă tocătura, timp de cca. 10 minute. Luați tigaia de pe foc si lăsați întreaga compoziție sa se răcească. Daca vi se pare prea apoasa, puneți-o putin la scurs într-o strecurătoare.

Ouale se bat cu un praf de sare si piper. Ceapa verde precum si celelalte verdețuri se toaca mărunt si se amesteca cu tocătura.

Se pregătește o forma de chec; se unge ușor cu unt sau ulei si se tapetează cu prapurele spălat si curățat in prealabil. Se adaugă jumătate din compoziția de drob, oua fierte întregi si cealaltă jumătate de compoziție.  Se acoperă cu prapure, se unge cu putin ulei si se da la cuptor încins, la foc potrivit timp de 25-30 de minute.

Se servește cu caș proaspăt, ridichi, ceapa verde, roșii, după gust.

Timp de preparare: 1 ora.

Categories: Uncategorized