Ingrediente
- 4 cuiburi de tăiţei
- 1 ceapă mică
- 1 ardei gras tocat
- câteva felii de dovlecel
- 2 cutii de roşii cuburi sau sos de roşii aromat, la sticlă de 800 ml
- 3 căţei de usturoi
- 2-3 polonice de supă de pui sau de legume
- pătrunjel
- ulei
- 2-3 pulpe de pui dezosate sau piept de pui
- 5-6 ciuperci mari
- piper
- sare
Mod de preparare:
- Tocați ceapa mărunt, ardeiul gras și dovlecelul.
- Le căliți în ulei de masline și adăugați sare și piper
- Mărunțiți cățeii de usturoi și adaugați-i peste legume, căliți ușor timp de un minut
- Adăugați cele două cutii de roșii
- Adăugați uiburile de tăiţei în sos fără a le înghesui şi avănd grijă să stea pe fundul tigăii ci nu pe legume
- Adăugăm două polonice de supă, dar fără a acoperi şi îneca tăiţeii.
- După ce am adăugat supa, punem un capac şi lăsăm să fiarbă încet la foc mic. Aburul şi căldura for face ca, treptat, tăiţeii să se scufunde în sos pe măsură ce fierb şi absorb supa. Când observăm, după un timp destul de scurt că sosul s-a îngroşat, verificăm tăiţeii dacă sunt fierţii. Dacă nu sunt, şi tăiţeii nu mai au lichid de absorbit, mai adăugăm un polonic cu supă.
- Tăiați cubulete pieptul de pui/ pulpele dezosate și ciupercile, adăugăți sare, piper și usturoi și încingeți o tigaie în care rumeniți carnea.
- Adaugați puiul și ciupercile în tăițeii cu sos și aromați cu pătrunjel.
Poftă bună!