Ingrediente:

  • 4 ouă de găină
  • 100 g carne de porc, tocată
  • 100 g carne de vită, tocată
  • 1 linguriță seminte de chimion
  • sare
  • piper alb
  • piper negru
  • 1 linguriță paprika / boia dulce
  • 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 felie de pâine
  • 12 felii de bacon, subțiri și lungi
  • cașcaval mozarella

Preparare:

  • Inveliți în folie de aluminiu o tavă.
  • Puneți ouăle în apă sarată și fierbeți-le să fie tari ( min 10 min),  apoi le tăiați în jumătate pe circumferință; nu pe lungime.
  • Frămânțati  bine carnea tocată împreună cu condimentele, usturoiul și painea înmuiată în apă și stoarsă.
  • Puneti baconul în tava de briose, așezând în fiecare locaș câte 2 felii în cruce.
  • Repartizați o jumătate din compoziția cu carne în locașurile tăvii, asezați la mijloc câte o jumătate de ou de găină (cu sectiunea în jos) și acoperiți cu restul de pastă de carne.
  • Inveliți totul cu bacon, ridicând capetele fâșiilor (asezați-le tot în cruce) și înfăsați bine crochetele.
  • Dați la cuptorul preîncălzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau până ce baconul este făcut și a devenit ușor crocant.
  • Înainte cu 5- 10 min de a fi gata, presărați deasupra crochetelor cașcaval mozzarella ras și dați din nou la cuptor până ce acesta este topit și rumenit.

Serviți cât sunt calde, simple sau presărate generos cu cașcaval mozzarella ras; deasemenea puteți alătura o garnitură preferată.

Poftă bună!

crochete-infasate-in-bacon-94808

Categories: Uncategorized