Descriere

Aceasta crema, asemanatoare maionezei, se poate servi alaturi de carnea de vita fiarta sau limba de vita sau porc fiarta.

Preparare

  1. Fierbem cartofii, ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca complet.
  2. Dupa ce s-au racit, ii punem intr-un vas de plastic si ii zdrobim pana obtinem o crema fina.
  3. Adaugam 1 galbenus crud si amestecam pana la omogenizare.
  4. Incepem sa adaugam putin cate putin uleiul, si mixam la o viteza medie.
  5. Dupa ce am adaugat tot uleiul ( daca doriti sa obtineti mai multa crema mai puteti adauga cca 50 ml ulei in plus), adaugam maslinele negre tcocate marunt, castravetii murati taiati in patratele mici, mustarul ( dulce sau iute dupa preferinta), sosul de rosii si patrunjel tocat marunt.
  6. Amestecam bine si servim alaturi de rasol de vita sau de limba.
Categories: Aperitive