Ciorba rădăuțeană

Ingrediente:
– un pui întreg (pulpe sau piept de pui)
– ceapa
– morcovi
– pătrunjel și țelină
– usturoi,
– Condimente: piper boabe, piper alb, sare,
– 1 kg smântâna,
– 3 linguri de făină,
– oțet

Preparare:

Carnea se separa în bucăți mici ca sa fiarbă mai repede și se pune la fiert cu legumele adică ceapa, morcovi, pătrunjel și țelina. Se taie legumele în bucăți mai mari, se pune apa și se adaugă sare după gust (o lingura jumătate de sare mare).

Se da la fiert la foc potrivit, lăsând-o sa fiarbă încet, circa 2 ore, pana carnea se desprinde ușor de pe oase, pentru ca astfel ciorba iese mai gustoasa. Dupa ce se curata bine ciorba de spuma, se adaugă piper boabe și caței de usturoi (după gust).

După ce a fiert carnea, se strecoară ciorba printr-o sita, ca sa fie cât mai limpede. Se curata carnea de pe oase, se îndepărtează pielita și se taie carnea in fâșii.

Se pune într-un castron mai mare 1 kg de smântâna cu 20% grăsime și 3 linguri de faina. Se amesteca bine cu telul, adăugând din când în când, câte un polonic de ciorba. Se toarnă amestecul cu smântâna în oala, se pune carnea și dam din nou ciorba la foc mic.

Se potrivește de sare și piper (piper alb,deoarece ciorba trebuie sa rămână alba). Se face mujdei de usturoi, se pune într-o strecurătoare, care la rândul ei este pusa pe un castron și se toarnă câteva polonice de ciorba peste el.

Se toarnă și amestecul acesta înapoi în oala și se lasă sa mai fiarbă putin. Se servește cu ardei iute și fiecare își potriveste după gust, în farfurie, usturoi și oțet.

Timp de fierbere: 1 ora si 30 minute
Timp de preparare: 30 minute
Complexitate: redusa

Delicioasă!