Ingredientepineapple-upside-down-cupcakes-edit2-srgb

½ cană de suc de ananas din cutia de anans
2 cutii de rondele de ananas
80g zahăr brun
60g unt
¾ cană de zahăr granulat
½ linguriță de bicarbonat
¼ linguriță sare
1 ou mare
½ linguriță de extract de vanilie

Topping:
¾ smânână
2 lingurițe zahăr ganulat
12 cireșe

 

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 350 grade și unge tavile pentru brioșe cu foarte puțin ulei;
Scurge bine o cutie și jumătate de rondele de ananas.
Topește untul la microunde și adaugă zahărul brun. Pune compoziția în mod egal, în fiecare suport de brioșă din tavă.
Adaugă rondelele de ananas deasupra compoziției.
Amestecă cu mixerul într-un bol următoarele: ¾ cană zahăr, bicarbonate, sare, untul și sucul de ananas. Amestecă aproximativ 1-2 minute, până când devine cremos.
Adaugă apoi oul și extractul de vanilie până sunt amestecate toate bine.
Pune compozitia în tava de brioșe peste ananas.
Lasă tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 minute. Scoate tava din cuptor și las-o la răcit 5-10 minute.
Amestecă smântâna și zahărul pentru topping, apoi lasă-l în frigider la răcit. Poți să înlocuiești toppingul de smantana cu frișcă.
Cu un cuțit taie surplusul de pe brioșe înainte să scoți prăjiturelele din tavă.
Întoarce tava cu brioșe și adaugă toppingul după ce s-au răcit brioșele și adaugă cireșele.

Poftă bună!

pineapple-upside-down-cupcakes-step1-srgb.1

pineapple-upside-down-cupcakes-step2-srgb.

pineapple-upside-down-cupcakes-step3-srgb.

pineapple-upside-down-cupcakes-step4-srgb.

pineapple-upside-down-cupcakes-step5-srgb.

pineapple-upside-down-cupcakes-step6-srgb.