Există trucuri care pot face din curățenia de primăvară o sarcină mult mai ușoară, iar pentru asta nu este nevoie nici de foarte mult efort și nici de investiții importante în produse de curățat.
Iată 10 trucuri care vor face din curățenia de primăvară o activitate care aduce vă va satisfacție.
1). Curățarea blenderului.Un truc foarte simplu pentru a rezolva rapid problema este să turnați în blender apă cu puțin detergent de vase și să-l porniți. Apoi clătiți și curățirea este gata.
2).S-au îngălbenit pernele? Acestea se pot albi la loc cu ajutorul unui amestec simplu și a mașinii de spălat. Adăugați în mașină detergent de rufe, detergent de vase, soluție de clor și pudră de borax, opăriți pernele cu apă fierbinte și spălați-le un ciclu complet. Pernele ar trebui să-și recapete culoarea.
3).Capul de duș e plin de pete? Tăiați o jumătate de lămâie și ștergeți capul dușului sau umpleți o pungă cu zeamă de lămâie, legați-o de capul dușului și lăsați-o așa peste noapte. Dimineața capul de duș va străluci ca în zilele bune.
4).Chitul gresiei. Ați dat cu mopul peste gresie, însă chitul a rămas murdar? Amestecați apă cu praf de copt, amoniac și puțin oțet și frecați din nou. Chitul își va recăpăta culoarea.
5). Saltea curată.Doriți să redați prospețimea saltelei? Amestecați praf de copt cu ulei de levănțică și presărați amestecul peste saltea. Așteptați o oră, apoi aspirați bine salteaua. Salteaua va avea din nou un aer de prospețime.
6). Urme de mucegai.Curățați toate urmele de mucegai din băi și alte zone umede, cu produse de curățare non-toxice. Oțetul este foarte eficient în acest sens.
7).Spalati geamurile cu o soluție compusă din 100 ml de oțet alb distilat și o lingură de detergent de spălat vase, la un litru de apă. Folosiți un burete pentru spălarea gemurilor și îndepărtarea prafului, iar apoi o racletă de cauciuc. Dacă este necesar, ștergeți petele rămase cu hârtie.
8).Vrei sa muți mobila însă nu ai suficientă putere și ești singură acasă? Iată un truc super eficient: ridică ușor un colț al piesei de mobilier dorite și introdu sub el un prosop mare, rulat. Apoi, execută aceeasi operațiune și în partea cealaltă a piesei de mobilier. Acum e simplu, tot ce trebuie să faci este să împingi mobila, sau să o târăști prin toată casa, fără să riști să ai probleme cu coloana. De asemenea, parchetul tău va fi protejat de zgârieturi!
9).Chiuveta de la bucatarie poate conține, uneori, mai multe bacterii decât capacul de la toaletă. Pentru a o curăța folosește un dezinfectant din comerț sau folosește-te de ce ai deja prin casă. Curăță chiuveta cu apă și săpun, clatește, apoi stropește-o cu oțet și apoi cu apă oxigenată. Las-o să se usuce și gata, asta e tot! (Nu amesteca oțetul cu apa oxigenată, ci aplică-le pe rând!)
10).Uși de duș curate.Pentru a păstra ușile de la dus curate și strălucitoare, freacă-le de două ori pe lună cu o cârpă pe care ai turnat o linguriță de ulei de lamaie sau ulei pentru bebeluși. În felul acesta picăturile de apă se vor scurge și nu vor mai lăsa neplăcutele urme calcaroase pe ușă.