Deşi poate nu te aşteptai rodiile aduc multe beneficii organismului uman. Uite câteva dintre ele:

  1. Previn îmbătrânire

Rodiile conțin o canitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului.

  1. Protejează rinichii

Noi cercetări au scos la iveală faptul că rodiile protejează rinichii de toxine periculoase.

  1. Protejează și regenerează ficatul

Studiile au demonstrat că sucul de rodii  protejează ficatul și ajută  la regenerea lui.

  1. Întăresc sistemul imunitar

Rodiile și sucul lor conțin o cantitate importantă de vitamina C, esențială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.

  1. Te protejează de alergii

Rodiile  pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor.

  1. Previn bolile de inimă

Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.

  1. Previn cancerul

Studiile au arătat că apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.

  1. Scad tensiunea arterială

În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.

  1. Combat sindromul metabolic

Sindrom metabolic este o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet. Cercetările au scos la iveală că rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină și luptă împotriva inflamației și a altor factori asociați sindromului metabolic.

  1. Previn Alzheimerul

În cadrul unui studiu, șoarecii de laborator cu Alzheimer care au fost hrăniți cu rodii au acumulat mult mai puține plăci amiloide și au avut rezultate semnificativ mai bune la testele mentale decât alți șoareci cu aceeași boală, dar care nu primiseră rodii.

2istanbulpom

 

Categories: Uncategorized