Tort cu fructe de padure

Ingrediente:  IMG_5424

Pentru tort:

  • 2 ouă
  • 150g făină
  • 50g cacao
  • ¼ linguriță bicarbonat
  • ¾ linguriță praf de copt
  • 175g zahăr brun
  • 100g unt
  • 50g ciocolată
  • 1 iaurt
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 lingură esență rom

 

Pentru jeleu:

  • 2 pachete jeleu
  • 700ml apă
  • 150g căpșuni
  • 150g zmeură
  • 150g coacăze

 

Mod de preparare:

  1. Amestecă într-un bol făina, cacao, bicarbonatul și praful de copt.
  2. Topește untul și ciocolata, apoi lasă la răcit câteva minute.
  3. Amestecă ouăle cu zahărul până când compoziția devine groasă. Adaugă peste acestea iaurtul, amestecul de unt cu ciocolată, esența de vanilie și esența de rom. Amestecă până devine cand compoziția devine omogenă.
  4. Adaugă în compoziția cu ou, ingredientele din primul bol (făină, cacao, bicarbonat și praf de copt).
  5. Amestecă bine până se omogenizează.
  6. Pune într-o tavă de copt, o hârtie de pergament și toarnă compoziția blatului.
  7. Lasă tava în cuptor timp de 20 minute, la 165C.
  8. Testează cu scobitoarea aluatul. Dacă scobitoarea este curată, aluatul este gata.
  9. Ca să dizolvi jeleul, urmează instrucțiunile de pe ambalaj, dar folosește 700 ml apă. Când jeleul se răcește adaugă fructele, dar nu pune amestecul pe aluat până nu începe să se închege puțin.
  10. Pune un inel pentru prăjituri peste aluat sau în tava în care ai pus blatul, adaugă compoziția de jeleu cu fructe.
  11. Dacă jeleul este prea gros, poți adăuga puțin unt.
  12. Lasă tortul câteva ore la frigider să se răcească.
  13. După ce s-a răcit, scoate inelul sau tortul din tavă.

Poftă bună!

IMG_5424q

IMG_5434

IMG_5393