Ingrediente: 4816647_281273_ecake1

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană unt
  • Un vârf de sare
  • 1 jumătate de cană de zahăr brun
  • 4 ouă mari
  • 1 cană de cacao pudră
  • 2 lingurițe de expresso/ cafea instant
  • ½ cană de făină
  • 1 cană de nuci (poți adăuga și stafide, preferențial)
  • 1 cană de apă
  • 1 cană zahăr granulat
  • 6 lingurițe de unt
  • ½ cană de smântână

Mod de preparare:

  1. Pune cana de zahăr într-un vas pentru sos (crăticioară) pe foc, până se topește.
  2. După ce s-a topit zahărul, adaugă cele 6 lingurițe de unt și amestecă.
  3. Pune smântâna în zahărul topit, pe foc și amestecă până devine omogen și pufos.
  4. Oprește focul și lasă sosul să se răcească puțin.
  5. Încălzește cuptorul la 180 grade.
  6. Într-un bol amestecă cana de unt, 4 lingurițe de zahăr, amestecă și adaugă câte un ou, pe rând, până se omogenizează.
  7. Adaugă cacao, cafea, făina și sarea și amestecă până devine cremos.
  8. Toarnă compoziția într-o tavă de copt rotundă și lasă-o la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute, apoi lasă aluatul să se răcească.
  9. Pune apa, zahărul brun și optional stafidele într-un vad pe foc. Lasă să fiarbă până când se evaporă lichidul.
  10. Lasă compoziția să se răcească puțin și pune-o într-un blender, împreună cu nucile. Amestecă până când nucile sunt sfărâmițate complet.
  11. Taie blatul de negresă în două și pune în mijloc compoziția cu nuci și stafide.
  12. Toarnă caramelul peste prajitură.

Poftă bună!

4816647_281271_ecake2

Categories: Desert