Desert cu lamaie si capsuni

Ingrediente:DSC_0864_thumb

Pentru crustă:

  • 10 biscuiți graham
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingură zahăr brun

Pentru umplutură:

  • 200g cremă de brânză nu prea grasă, la temperatura camerei
  • 400g lapte condensat îndulcit fără grăsime
  • 1/4 cească albuș de ou
  • 1 lingurită coajă de lămâie
  • 1/2 cană de suc proaspăt de lămâie (aproximativ 4 lămâi)
  • 2 lingurițe de gelatină praf
  • 3 linguri de apă clocotită
  • 12 căpșuni mici, feliate în jumătate

Mod de preparare:

  1. Puneți biscuiti graham într-un robot de bucătărie și amestecați până devine foarte fin.
  2. Adăugați untul și zahărul brun, apoi amestecați din nou.
  3. Ungeți 2 cutii de mini brioșe cu puțin ulei și puneți o linguriță de amestec de biscuiți în fiecare cupă.
  4. Apăsați ferm cu un pahar cu fund plat pentru a forma crusta, apoi puneți tava de brioșe în frigider.
  5. Într-un castron mare, bateți împreună crema de branzâ, laptele condensat îndulcit și ouăle până se omogenizează și devine cremos, aproximativ 2 minute.
  6. Adăugați coaja de lămâie și sucul, apoi amestecați până se omogenizează.
  7. Într-un castron mic amestecați gelatina și apă clocotită până se dizolvă.
  8. Lăsați să se răcească timp de 2 minute, apoi se toarnă în compoziția de brânză topită si se amestecă.
  9. Umpleți fiecare cupă de brioșă cu umplutura, apoi puneți tava în frigider pentru cel puțin 8 ore, sau peste noapte.
  10. Rulați un cuțit mic în jurul fiecărei cupe pentru a scoate ușor brioșa, apoi pune cu o jumătate de căpșună în top.
  11. Depozitați în frigider.

    Poftă bună!

DSC_0739_thumb DSC_0741_thumbDSC_0754_thumb DSC_0756_thumb DSC_0783_thumbDSC_0846_thumb

Categories: Uncategorized