Desert cu lamaie si capsuni
Pentru crustă:
- 10 biscuiți graham
- 2 linguri unt topit
- 1 lingură zahăr brun
Pentru umplutură:
- 200g cremă de brânză nu prea grasă, la temperatura camerei
- 400g lapte condensat îndulcit fără grăsime
- 1/4 cească albuș de ou
- 1 lingurită coajă de lămâie
- 1/2 cană de suc proaspăt de lămâie (aproximativ 4 lămâi)
- 2 lingurițe de gelatină praf
- 3 linguri de apă clocotită
- 12 căpșuni mici, feliate în jumătate
Mod de preparare:
- Puneți biscuiti graham într-un robot de bucătărie și amestecați până devine foarte fin.
- Adăugați untul și zahărul brun, apoi amestecați din nou.
- Ungeți 2 cutii de mini brioșe cu puțin ulei și puneți o linguriță de amestec de biscuiți în fiecare cupă.
- Apăsați ferm cu un pahar cu fund plat pentru a forma crusta, apoi puneți tava de brioșe în frigider.
- Într-un castron mare, bateți împreună crema de branzâ, laptele condensat îndulcit și ouăle până se omogenizează și devine cremos, aproximativ 2 minute.
- Adăugați coaja de lămâie și sucul, apoi amestecați până se omogenizează.
- Într-un castron mic amestecați gelatina și apă clocotită până se dizolvă.
- Lăsați să se răcească timp de 2 minute, apoi se toarnă în compoziția de brânză topită si se amestecă.
- Umpleți fiecare cupă de brioșă cu umplutura, apoi puneți tava în frigider pentru cel puțin 8 ore, sau peste noapte.
- Rulați un cuțit mic în jurul fiecărei cupe pentru a scoate ușor brioșa, apoi pune cu o jumătate de căpșună în top.
- Depozitați în frigider.
Poftă bună!